PIZZABUND (4 PERSONER)
- 1/4 liter vand
- 25 g gær
- 1 1/4 tsk groft salt
- 1 1/2 tsk olivenolie
- 400 g durum hvedemel
FYLD
- Pizzasauce
- Rødløg
- Tørret oregano
- Tørret basilikum
- Revet mozzarella (jeg blandede almindelig revet mozzarella med tex mex blandingen fra Arla)
- Lufttørret parmaskinke
- Rucolasalat
- Frisk parmesanost
FREMGANGSMÅDE
- Hæld vandet i en skål og rør gæren i, til den er helt opløst.
- Tilsæt salt, olie og mel (hold evt. lidt mel tilbage)
- Slå dejen godt sammen, dæk skålen til og lade den hæve i minimum 1/2 time.
- Når dejen har hævet, tænder du ovnen på 250 grader over- og undervarme, med en bageplade i ovnen, så den kan blive varm.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem.
- Rul dejen ud til den størrelse og tykkelse du ønsker, og læg den derefter på bagepapir.
- Smør pizzasaucen ud på dejen (jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg til min pizzasauce og lidt chilisauce).
- Skær løgene til ringe og fordel dem på pizzaen.
- Drys derefter krydderierne på efter eget behov.
- Tage pizzaen (sammen med bagepapiret) og placér den på bagepladen (jeg fik hjælp af min far).
- Bag den midt i ovnen i 10 minutter.
- Tag pizzaen lidt ud af ovnen og put den revet mozzarella på.
- Bag pizzaen færdig til du synes osten er som den skal være, for mig var det ca. 5 minutter.
- Tag pizzaen ud og læg parmaskinken på (gerne så det krøller lidt, hvis I kan følge mig).
- Derefter rucola og til sidst revet parmesanost.
- Servér til madglade mennesker :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar