mandag den 10. februar 2014

MADGLAD: PIZZA M. PARMA, PARMESAN OG RUCOLA

Sidste søndag var jeg på pizzaria med min dejlige veninde SBH, som snart rejser til Israel i tre måneder. Vi fik en helt vild lækker pizza, og her til aften har jeg prøvet at gøre kunsten efter, og hvis jeg selv skal sige det synes jeg faktisk at det blev helt vild godt (synes de to gamle også!).

PIZZABUND (4 PERSONER)

  • 1/4 liter vand
  • 25 g gær
  • 1 1/4 tsk groft salt
  • 1 1/2 tsk olivenolie
  • 400 g durum hvedemel

FYLD
  • Pizzasauce
  • Rødløg
  • Tørret oregano
  • Tørret basilikum
  • Revet mozzarella (jeg blandede almindelig revet mozzarella med tex mex blandingen fra Arla)
  • Lufttørret parmaskinke
  • Rucolasalat
  • Frisk parmesanost

FREMGANGSMÅDE
  1. Hæld vandet i en skål og rør gæren i, til den er helt opløst.
  2. Tilsæt salt, olie og mel (hold evt. lidt mel tilbage)
  3. Slå dejen godt sammen, dæk skålen til og lade den hæve i minimum 1/2 time.
  4. Når dejen har hævet, tænder du ovnen på 250 grader over- og undervarme, med en bageplade i ovnen, så den kan blive varm.
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem.
  6. Rul dejen ud til den størrelse og tykkelse du ønsker, og læg den derefter på bagepapir.
  7. Smør pizzasaucen ud på dejen (jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg til min pizzasauce og lidt chilisauce).
  8. Skær løgene til ringe og fordel dem på pizzaen.
  9. Drys derefter krydderierne på efter eget behov.
  10. Tage pizzaen (sammen med bagepapiret) og placér den på bagepladen (jeg fik hjælp af min far).
  11. Bag den midt i ovnen i 10 minutter.
  12. Tag pizzaen lidt ud af ovnen og put den revet mozzarella på.
  13. Bag pizzaen færdig til du synes osten er som den skal være, for mig var det ca. 5 minutter.
  14. Tag pizzaen ud og læg parmaskinken på (gerne så det krøller lidt, hvis I kan følge mig).
  15. Derefter rucola og til sidst revet parmesanost.
  16. Servér til madglade mennesker :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar